300 gram | smör |
5 dl | socker |
1 dl | sirap |
2 dl | vatten |
1 msk | ingefära |
2 msk | kanel |
1 msk | kryddnejlikor |
2 tsk | kardemumma |
1 msk | bikarbonat |
1,5 liter | vetemjöl |
GÖR SÅ HÄR
- 1. Rör smör, socker och sirap smidigt.
- 2. Tillsätt vatten, kryddor, bikarbonat och mjöl.
- 3. Arbeta degen smidig i matberedare eller på bakbordet. Degen ska vara ganska lös.
- 4. Låt degen vila i kylen till nästa dag.
- 5. Kavla ut degen tunt och tag ut kakor med mått.
- 6. Grädda kakorna mitt i ugnen, 4-5 minuter i 225 graders värme.
- 7. Låt kallna på plåten.
Detta är kanske världens godaste pepparkaksrecept! Tant Harriets deg! Fått tipset från en tidigare arbetskamrat. Detta blev förra årets succé! Mmmm, gott med kardemumma i.
Nu ska här bakas.
♥
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar