Här kommer ett recept på en farligt god chokladkaka:
Blanda:
3 dl socker
2,5 dl mjöl
3 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Vispa:
2 ägg
150 smält smör
Rör ihop allt med 1 ½ dl kokande vatten. Häll upp i en liten långpanna klädd med smörat och mjölat bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i 15 minuter. Låt kakan kallna.
Smörkräm:
150 gr smör
2,5 dl florsocker 1 ägg
Blanda allt och bred över kakan. Ställ kallt.
Smält 200 gr Marabou Mjölkchoklad, blanda i 2,5 msk matolja. Bred över kakan och låt stå svalt.
Skär upp kakan i lagom bitar.
Denna kaka är helt underbar men den är inte någon LCHF variant så jag får nöja mig med att känna doften.
Tjing!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar