onsdag 30 januari 2013

LCHF

Har struntat i min Lchf kost nu i ett par månader...men nu kör vi igen!
Här kommer lite recept på godsaker:

FRÖKEX

2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
flingsalt

Häll alla frön i en bunke täck med vatten och låt stå i kylen minst i 6 timmar.

Bred ut smeten på bakplåtspapper i en ugnsplåt. Försök att få det så jämt som möjligt. Strö över flingsalt efter behag!

Grädda i 125 grader i en timma. Sänk därefter värmen till 100 grader och grädda ytterligare i en timma. Öppna luckan varje kvart så att fukten får komma ut.

Stäng av ugnen och låt plåten stå och ha ugnsluckan öppen lite grann.

OBS! Om smeten fortfarande är mjuk efter den andra timman fortsätt grädda tills den blir torr och krispig!

FRÖBRÖD

3 ägg
3 dl riven stark ost
1 msk majonnäs
2 msk keso
1 ½ tsk bakpulver
5 dl frön till exempel, sesamfrön, hela linfrön, solrosfrön eller pumpakärnor

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda ägg, ost, majonnäs, keso och bakpulver. Smeten kommer att bli rinnig. Tillsätt sedan fröna tills smeten blir fast men inte torr.

Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut den så att den blir platt.

Grädda mitt i ugnen i 15 minuter eller tills brödet fått fin form!

2 kommentarer:

Roland sa...

Tack Mimmi. Det skall faktiskt jag prova.

Morbror

mimmi sa...

Det gör du rätt i. Jag har precis plockat ut fröbrödet ur ugnen och det doftar ljuvligt. Kexsmeten står i kylen :) Nu får vi allt börja leva lite hälsosammare igen!
Kram på dig ♥